5/08/2013

Napätie paralyzéra



Sila paralyzéra je daná jeho výstupným napätím. Zvyčajne sa jedná o státisíce až milióny voltov. Vďaka tomu, že tieto obranné prístroje pracujú len s niekoľkými miliampérmi prúdu, nezanecháva ani takto vysoká voltáž trvalé následky.

Ako už bolo povedané, napätie bežného paralyzéra sa pohybuje v rádoch státisícov až miliónov voltov. Presnejšie, deklarované napätie. Existujú totiž názory, že tieto hodnoty sú do určitej miery nadsadené a jedná sa tak trochu o marketingový ťah výrobcov, ktorí chcú ohromiť zákazníka vysokými číslami. To síce nie je možné úplne vylúčiť, avšak v takom prípade by s najväčšou pravdepodobnosťou išlo o bežnú prax všetkých výrobcov, takže udávané hodnoty by pre porovnanie jednotlivých produktov napriek tomu poslúžili.

Počet voltov je dôležitou informáciou, z ktorej si možno urobiť pomerne presnú predstavu o účinnosti paralyzéra, neplatí to ale absolútne. Ďalším dôležitým faktorom je takzvané doručenie prúdu. Typickým príkladom je kultový elektrický obušok Omega Star Warrior. Aj napriek svojmu veľmi nízkemu napätiu má tento obušok vďaka unikátnej konštrukcii vynikajúcu účinnosť, porovnateľnú s oveľa silnejšími výrobkami. No je treba zdôrazniť, že prípad Omega Star Warrior je výnimočný. U naprostej väčšiny kvalitných značkových paralyzérov bude naopak hodnota výstupného napätia dobrým vodítkom pre porovnanie účinnosti.


0 komentářů

Posts a comment

 
© Paralyzéry
Designed by Blog Thiết Kế
Back to top